Balkabağı dilimlerinden 2-3 parmak kalınlığında parçalar kesin. İçlerini oyucu ile tabanı çok delmeden oyun. Çukurlar halinde tencereye dizin; zeytinyağı, karabiber ve tuz ile ovun. Salçayı su ile seyreltip üstlerine pay edin. Ocağa alın, kapağını kapatıp pişirin. 15-20 dakika içinde yumuşayacaktır. Altını kapatın.
O sırada köftelik bulguru; doğranmış sebzeler, kıyma ve baharatlar ile harmanlayın, suyunu ilave edip iyice karıştırın. Balkabaklarının içlerine yerleştirmek için top köfteler gibi şekil verip avcunuzda biraz sıkın, ortalarına yerleştirin.
Tekrar ocağa alın, suyu az ise biraz daha sıcak su ilave edin. Ancak çok sulu olmasın. Yağına kalmak çok yakışıyor çünkü. Yine 15 dakika içinde pişecektir. Altını kapatıp demlenmeye bırakın. Dinlenirken lezzetler birbirine geçsin.
Sarımsaklı süzme yoğurdun üzerine dizin ve kabak çekirdeği ile süsleyin.
Afiyet olsun