YAŞAM - YEME - İÇME

Bayram için kuzu kavurma tarifi

Kurban bayramının olmazsa olmazı mis gibi kavurma. Kendi yağıyla lezzetlenen, başka malzemelerle ana lezzetten uzaklaşmamış bir tarif… Okan Filizçay, kavurmada kuzu tercih etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
5.06.2025
Bayram için kuzu kavurma tarifi
  • 750 gr kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu eti
  • 100 gr iç yağı (etinizin yağlı kısmından alabilirsiniz/çok küçük parçalar şeklinde doğrayalım)
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kekik, tuz, pul biber

Öncelikle tavamızı güzelce ısıtıyoruz. İç yağı atıp yağın kendini bırakmasını sağlıyoruz. Yağ parçalarını yakmadan alıp etimizi pişirmeye başlıyoruz. Bu aşamada ara ara karıştırarak etin renginin değişmesini sağlıyoruz. Aslında mühürlüyoruz. 

Et suyunu bırakmaya başlayınca ateşi kısıp kapağını kapatıyoruz. 

Suyu azalmaya başlayınca tereyağını ve dörde böldüğümüz soğanı atıp biraz karıştırıyoruz. 

Tekrar kapağını kapatıp yaklaşık 1.5 saat pişiriyoruz.

Son olarak baharatları ilave ediyoruz. (Tuzu en son atalım)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler