YAŞAM - YEME - İÇME

Bayram için reyhan ve hibiskuslu lokum tarifi

Sıcak havalara buzdolabından çıkan reyhan şerbeti ya da soğuk hibiskus çayı birebirdir. Bu bayramda da misafirlerinize kokusu ve lezzeti çok sevilen bu iki bitkiden lokumlar servis edebilirsiniz. Okan Filizçay, Türk kahvesinin yanına da çok yakışan, ev yapımı reyhanlı, hibiskuslu lokum tarifi verdi

profil
BT Ekip
15.06.2024
Bayram için reyhan ve hibiskuslu lokum tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

  • 1 tutam kuru reyhan ya da hibiskus
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta 
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • İsteğe göre çubuk tarçın ve karanfil 
  • 200 ml reyhanlı ya da hibiskuslu su + 600 ml normal su

  • Reyhanı 200 ml suda bir taşım kaynatıyoruz. Hibiskusu ise sıcak suda 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu demleme aşamasında rengini ve rehasını almaya çalışıyoruz. Kaynarken çubuk tarçın ve karanfil atabilirsiniz.
  • Demlenen reyhanı ya da hibiskusu süzüp 200 ml renkli bir su elde ediyoruz. Geniş bir tencerede rehalı suyumuza 600 ml içme suyu, toz şeker, nişasta ve limon suyunu ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp homojen hale getiriyoruz. 
  • Karışımı orta ateşte 30 dakika pişiriyoruz. Macun kıvamına gelince yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş borcama aktarıyoruz. 
  • Buzdolabında en az 7-8 saat dinlerdikten sonra dilimleyip nişasta ya da Hindistan ceviziyle kaplıyoruz. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.

 

Not: Bu arada krem tartar kullanmadım çünkü evimizde olan, elimizin altındaki malzemelerle yapılan pratik tarifleri çok seviyorum. Umarım sizler de bu kokulu lokumları beğenirsiniz.


Önceki ve Sonraki
Haberler