- Reyhanı 200 ml suda bir taşım kaynatıyoruz. Hibiskusu ise sıcak suda 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu demleme aşamasında rengini ve rehasını almaya çalışıyoruz. Kaynarken çubuk tarçın ve karanfil atabilirsiniz.
- Demlenen reyhanı ya da hibiskusu süzüp 200 ml renkli bir su elde ediyoruz. Geniş bir tencerede rehalı suyumuza 600 ml içme suyu, toz şeker, nişasta ve limon suyunu ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp homojen hale getiriyoruz.
- Karışımı orta ateşte 30 dakika pişiriyoruz. Macun kıvamına gelince yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş borcama aktarıyoruz.
- Buzdolabında en az 7-8 saat dinlerdikten sonra dilimleyip nişasta ya da Hindistan ceviziyle kaplıyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
Not: Bu arada krem tartar kullanmadım çünkü evimizde olan, elimizin altındaki malzemelerle yapılan pratik tarifleri çok seviyorum. Umarım sizler de bu kokulu lokumları beğenirsiniz.