Tereyağ ve çikolatayı benmari tekniğiyle eritin ve soğuması için kenara alın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri beyaz bir krema kıvamı alana kadar çırpın. Bu karışıma u, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve çırpın. Bu karışıma eritip soğuttuğunuz çikolatayı da ekleyin ve çırpın. İçine irice doğradığınız cevizleri de ekleyip spatula ya da kaşıkla alttan üste doğru katlama yöntemiyle karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 20 cm'lik fırın kabına hazırladığınız harcı dökün. İri parçalar şeklinde kestiğiniz beyaz çikolataları hamurun üzerine dizip hafifçe bastırın. En son üzerine bir tutam iri taneli deniz tuzu serpin. 180 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Bir saat dinlendirdikten sonra ılık servis edin.