Dedesi restoran işletmecisi ve şef olan Sinem Çapraz, yemek kültürü ve sofra düzenine bağlı bir ailede büyüdü. Bu aile kültürü, onun küçük yaşlarda yemek yapma ve sunma hayalleri kurmasında önemli bir rol oynadı.
Çalışma Ekonomisi okuduktan sonra İktisat ile ilgili bir meslek istemediğine karar verip çocukluk hayalini gerçekleştirmek üzere MSA’da Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı. Sheraton Otelleri ve Ulus Sunset Restoran’da stajlarını tamamladı ve aile işletmesinde kariyerine devam etti. Geleneksel yemekleri yeni teknikler ve sunumlar ile geliştirerek kendine özgü reçeteler hazırladı. 1.5 yıl Do&Co bünyesinde çalıştıktan sonra Çeşme Alaçatı’da kendi sağlıklı yemek ve içecek işletmesini kurdu. İki yıl bu işletmeyi sürdürdükten sonra, televizyon kariyeri için İstanbul’a döndü.
Bein Gurme’de ‘5 Şef’, ‘İki Şekerli Bir Sade’ ve ‘Herkes Yemek Yapabilir’ programlarını yaptı. Daha sonra TRT 2’de yemek araştırmacısı ve sunucu şef olarak ‘Sinem Çapraz ile Lezzet Atlası’ programını yaptı. Şu anda dijital içerik platformu Gain’de sürdürülebilir mutfağı ve hayatı deneyimle birleştirdiği ‘Baştan Başla’ programıyla izleyicileriyle buluşuyor. Aynı zamanda Youtube kanalını sürdürüyor ve danışmanlık yapıyor. Gastronomi dünyasında kendine benimsediği yol ‘tarladan sofraya’dır, kendine özgü reçeteleri mevsiminde, doğal olan ile birleştirmek ve doğa ile bir bütün olmak üzerinedir. En büyük ilham kaynağı ise toprak ve doğadır.
Sinem Çapraz; köklerine bağlı, doğaya duyarlı, sürdürülebilir bir mutfağı sunmak için tutkuyla çalışıyor. Atalarının bıraktığı mirasa sahip çıkıyor. İyi yemek yapmayı, malzemeyi doğru kullanmayı, paylaşmayı; oldukça sade bir şekilde, deneyimle yaşama sanatına dönüştürüyor.