YAŞAM - YEME - İÇME

Enginarlı pizza tarifi

Herkesin severek yediği pizzayı evde yapmaya ne dersiniz? Hem de sağlık kaynağı enginarla… İşte size yapımı son derece kolay, lezzetli ve karaciğerinize dost enginarlı pizza tarifi

profil
Sinem Çapraz
24.07.2022
Enginarlı pizza tarifi

(2 adet orta boy ince hamur pizza)

  • 500 gr. un
  • 10 gr. instant (kuru) maya
  • 325 ml. oda ısısında su
  • 5 gr. (1 çay kaşığı) tuz

  

Una tuzu da ekleyip bir yoğurma kabına alın. 325 ml. suyun içinden bir çay bardağı alın ve içine mayayı ekleyip karıştırın. Mayanın aktive olması için 3-4 dakika bekleyin. Daha sonra aktive olan mayayı una ekleyin ve kalan suyu da yavaş yavaş ekleyerek hamurunuz pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Daha sonra üzerini kapatıp mayalanması için kenara alın.

  • 4 adet orta boy domates
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Biberiye ya da taze kekik (tercihe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Domates sos için domatesleri soyup rendeleyin.

Tavaya zeytinyağını koyun, sarımsakları ekleyin. Daha sonra domates püresini, taze biberiye ya da kekiği ve tuzu ekleyip kısık ateşte domates sosu koyulaşana kadar pişirin.

  • 12 adet enginar kalbi
  • 1/2 çay bardağı kapari
  • 300 gr. mozzarella peyniri
  • 200 gr. lor peyniri

 

Pizza hamurunuzu ikiye bölün ve bir merdane yardımıyla açın. Üzerine domates sosu sürün. Diğer malzemeleri de üzerine ekleyip 200 derece ısınmış fırında pizzanız kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

Önceki ve Sonraki
Haberler