8-10 dilim
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 60-90 dakika
Cevizli kıtır üst
- 75 gr. un
- 50 gr. şeker
- 1 tutam tarçın
- 1 tutam tuz
- 4-5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 100 gr. iri kırılmış ceviz
Yapılışı:
- Kıtır üst için un, şeker, tarçın ve tuz karıştırılır. Daha sonra yağ eklenir ve yumuşak olana kadar elle karıştırılır.
- Ceviz ilave edilir, topak olacak şekilde elle ezilir.
Erikli kek karışımı
- 125 gr. tereyağı
- 125 gr. şeker
- 1 paket vanilya (10 gr)
- 2 yumurta
- 1 limonun rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 100 gr. süzme yoğurt
- 200 gr. un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 500 gr. doğranmış mor erik
Yapılışı
- Tereyağı ve şeker mikserle ezilir. Yumurtalar ilave edilip çırpılır.
- Limon rendesi, suyu ve yoğurt eklenip çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve karbonat karıştırılarak ilave edilir, tümü çırpılır.
- 23 cm. çapında yanları açılır kek kalıbı yağlanır. Karışımın 1/3’i alta konur.
- Erikler, kalan kek karışımına ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra kalıba aktarılır.
- Hazırlanan çıtır üst parça parça kekin üzerine serpilir.
- 175 derece ısıtılmış fırında 40-55 dakika arası, kürdan saplandığında kuru çıkana kadar pişirilir.
- Pişimin son 10-15 dakikası, kekin üzeri yanmaması için kapatılmalıdır.
- Fırından çıkan kek 20-30 dakika soğumaya bırakılır. Daha sonra kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır, arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Dekor için
- 3-4 kaşık krema
- 100-120 gr. pudra şekeri