Malzemeler
• 500 gr dana kıyma
• 1 adet orta boy havuç
• 2 adet orta boy domates
• 1 su bardağı bezelye
• 2 adet soğan
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• ¼ demet maydanoz
• Tuz – Karabiber – Kimyon
• 1 yemek kaşığı salça
Bolonez sos nasıl yapılır?
• İlk olarak ince ince doğranmış soğanları zeytinyağı ile birlikte kavuralım.
• Ardından rendelenmiş havucu ekleyerek pişirmeye devam edelim .
• Havuçlar renk değiştirince rende domates ve salçayı ekleyelim.
• Domatesler suyunu çekince kıymayı ekleyerek pişirmeye devam edelim .
• Kıyma renk değiştirince bezelyeyi ekleyelim.
• Pişmeye yakın maydanoz ve baharatlarını ekleyerek pişirme işlemini tamamlayalım.
Malzemeler
• 50 gr un
• 50 gr tereyağ
• 850 gr süt
• Muskat cevizi-tuz-karabiber
Beşamel sos nasıl yapılır?
• Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritelim .
• Ardından unu ilave edip kokusu gidinceye kadar kavuralım.
• Un bir taraftan kavrulurken başka bir tencerede sütü kaynatalım .
• Un renk değiştirmeden kavrulunca azar azar sütü ekleyerek pişirmeye devam edelim .
• Hafif kıvamlanınca içerisine muskat cevizi,tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım.
• Dikdörtgen bir fırın kabının içerisine biraz beşamel sos koyup ilk sıra yaprakları yerleştirelim.
• Ardından kıymalı harcı ekleyip yayalım, bir miktar kaşar koyup üzerine tekrar yapraklardan ekleyelim.
• Bu işlemi 4 kere tekrarlayalım.
• Kat işlemleri sonunda en üste bolca beşamel sos ve kaşar peyniri yayalım.
• Ardından 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15/20 dakika kızarıp renk değiştirinceye kadar pişirelim.
• Pişme süresi sonrasında fırından çıkartıp 7/10 dakika sonra servis edelim.
Bonus: Ev yapımı hamburger tarifi