YAŞAM - YEME - İÇME

Bolonez soslu lazanya nasıl yapılır?

Bolonez soslu lazanya hem kokusu hem de lezzeti ile sofranızı şenlendirecek bir tarif... Bloom&Bake şefi Şükrü Kıyaklı paylaştı...

profil
Şükrü Kıyaklı
27.09.2020
Bolonez soslu lazanya nasıl yapılır?

Malzemeler
•    500 gr dana kıyma 
•    1 adet orta boy havuç
•    2 adet orta boy domates 
•    1 su bardağı bezelye 
•    2 adet soğan 
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    ¼ demet maydanoz
•    Tuz – Karabiber – Kimyon 
•    1 yemek kaşığı salça 

Bolonez sos nasıl yapılır?
•    İlk olarak ince ince doğranmış soğanları zeytinyağı ile birlikte kavuralım.
•    Ardından rendelenmiş havucu ekleyerek pişirmeye devam edelim .
•    Havuçlar renk değiştirince rende domates ve salçayı ekleyelim.
•    Domatesler suyunu çekince kıymayı ekleyerek pişirmeye devam edelim .
•    Kıyma renk değiştirince bezelyeyi ekleyelim.
•    Pişmeye yakın maydanoz ve baharatlarını ekleyerek pişirme işlemini tamamlayalım.


Malzemeler 
•    50 gr un 
•    50 gr tereyağ
•    850 gr süt
•    Muskat cevizi-tuz-karabiber

Beşamel sos nasıl yapılır? 
•    Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritelim .
•    Ardından unu ilave edip kokusu gidinceye kadar kavuralım.
•    Un bir taraftan kavrulurken başka bir tencerede sütü kaynatalım .
•    Un renk değiştirmeden kavrulunca azar azar sütü ekleyerek pişirmeye devam edelim .
•    Hafif kıvamlanınca içerisine muskat cevizi,tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım.


•    350 gr rendelenmiş kaşar peyniri
•    Lazanya yaprağı
•    Beşamel sos 
•    Bolenez sos 


• Dikdörtgen bir fırın kabının içerisine biraz beşamel sos koyup ilk sıra yaprakları yerleştirelim.
• Ardından kıymalı harcı ekleyip yayalım, bir miktar kaşar koyup üzerine tekrar yapraklardan ekleyelim.
• Bu işlemi 4 kere tekrarlayalım.
• Kat işlemleri sonunda en üste bolca beşamel sos ve kaşar peyniri yayalım.
• Ardından 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15/20 dakika kızarıp renk değiştirinceye kadar pişirelim.
• Pişme süresi sonrasında fırından çıkartıp 7/10 dakika sonra servis edelim.

Bonus: Ev yapımı hamburger tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler