Malzemeler
Yapılışı
Blender haznesinde tüm malzemeleri buluşturup 2-3 dakika kadar yüksek devirde parçalayın. Sonra karışımı 5-6 saat dinlendirmek üzere bekletin (yazın buzdolabında, kışın oda sıcaklığında bekletebilirsiniz).
Bekleme süresinin sonunda, blender haznesindeki malzemeyi ara ara duraklatarak yaklaşık 4-5 dakika kadar en yüksek devirde parçalamaya devam edin. Sonuçta ipeksi kıvamlı müthiş bir süt muadili üretmiş olacaksınız! Gluten hassasiyeti olanlar için olmasa da bitkisel bazlı beslenmek isteyenler için son derece hafif bir alternatif oluyor. Süzerek kullanıyorsunuz, en güzel yanı ise neredeyse sadece iki tatlı kaşığı kadar posası oluyor, yani atıksız gibi.
Bulgur sütü özellikle sıcak çikolataya da inanılmaz yakıştı. Denemeniz için pratik bir tarif:
Malzemeler
Yapılışı
Sos tavasına iki malzemeyi birlikte ekleyin ve sadece eriyene kadar ısıtın; yoğun ve güzel bir kıvam alacaktır. Bardaklara alarak servis edin. Afiyet olsun.