• Patlıcanları yıkayın, kabuklarını soymayın. Bıçağın ucuyla birkaç yerine batırın ve közleyin. Dilerseniz ocak üzerinde, dilerseniz fırında çevire çevire yapabilirsiniz.
• Bu sırada bulgur pilavını hazırlayalım: Soğanı yemeklik küp küp doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Salça ve yıkanmış bulguru da ekleyip 1 parmak üzerini geçecek kadar kaynar su ve tuzunu koyup altını kısın, kapağı kapalı olarak demlensin.
• Bulgur suyunu çekip yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dk pişirin.
• Közlenmiş patlıcanları baş kısmı birbirinden ayrılmayacak şekilde ortadan ikiye kesin. Arasını bulgur pilavıyla doldurun.
• Süslemek için piyazlık doğradığınız kırmızı soğan, beyaz peynir , maydanoz ve meksika fasulyesi ilave ediniz.
Bonus: Patlıcanlı çevirme pilavı