Malzemeler
• 1 paket hazır milföy hamuru
• 4 paket sütlü çikolata
• 2 paket bitter çikolata
• 1 paket krem şanti
• 1 paket frenk üzüm (isteğe bağlı)
• 1 paket çilek
• 1 adet yumurta sarısı
Not: Evde bulunan meyveleriniz ile de süsleyebilirsiniz.
Hazırlanışı
1. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıdı yayın. Kaç katlı yapmak istiyorsanız milföy hamurlarınızı tepsiye dizin ve yumurta sarısı ile boyayın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
2. Bain-Mari usulü çikolataları bir kaba alın ve eritin. Eriyen çikolataların üstü hava almayacak şekilde, kenarlarını kapayın ve buzdolabında ılıyana kadar bekletin.
3. Krem şantiyi de hazırlayıp buzdolabına koyun.
4. Fırın tepsisine dizdiğiniz milföy hamurlarını fırında 180 derecede 20 dk pişirin. (Üstleri kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin).
5. Kremşantiyi alıp çikolatalar ile karıştırın. (Bu aşamada kremanın ezilmemesi için çırpmadan yavaş bir şekilde saat yönünde spatulayla birlikte karıştırabilirsiniz.)
6. Fırından çıkardığınız milföy hamurlarının üzerine çikolatalı kremayı yavaşça sürüp çileklerinizi veya frenk üzümlerinizi dizin ve tekrar bir milföy koyup aynı işleme devam edin.
7. Yarım saat donması için buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!