Kaç Kişilik: 2
Pişirme Süresi: 35 dakika
Malzemeler
• 1 orta boy yumurta
• 4 çorba kaşığı şeker
• Yarım çay kaşığı karbonat
• Yarım bardak un
• 3 çorba kaşığı dondurulmuş frambuaz
• 3 çorba kaşığı kakao
• 100 gram eritilmiş çikolata
• 1/3 bardak süt
• 2 çorba kaşığı filtre kahve
• 1 çay kaşığı vanilya özü
• 1/3 su bardağı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı limon suyu
Püf Noktası: Kahve, yumurta ile birlikte çırpılırken oda sıcaklığında olmalı. Sıcak kahve, yumurtanın pişmesine neden olur. Bu da, kekin lezzeti için istediğimiz bir şey değildir.
• Yumurta ve kahveyi derin bir kabın içerisine alın.
• Süt, zeytinyağı ve vanilya özünü de ilave edin ve malzemeleri güzelce çırpın.
• Sıvı malzemeler güzelce karıştıktan sonra toz şekeri de ekleyin ve çırpmaya devam edin.
• Un, kakao ve karbonatı bir kasede birleştirin ve elekten geçirerek kek malzemelerinin içerisine ilave edin.
• Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
• Çikolatayı mikrodalgada ya da benmari usulü erittikten sonra hazırladığınız hamurun içerisine ilave edin.
• Frambuazı da ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
• Fırına girebilen bir kabı ya da varsa döküm tavayı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını içerisine alın.
• Fırını önceden 165 derecede ısıtın ve keki fırına verin.
• Ortalama 35 dakika pişirin.
• Fırından çıkardıktan sonra, kalıptan çıkarmadan önce 20-25 dakika ılıması için bekletin.
• Kalıptan çıkardıktan sonra servis edeceğiniz tabağa alın.
• Üzerini çikolatalı ganaj ve frambuaz taneleri ile süsleyerek servis edin.