Tazecik çileklerle kendi ev yapımı şurubunuzu çok pratik bir şekilde yapıp yine herkesin pişirebileceği kolay mı kolay yumuşacık pankeklerle servis edebilirsiniz. Üstelik çilek şurubunu çok yönlü olarak da kullanabilirsiniz! İster cheesecake'lere pastalara dondurmalara sos, ister sulandırıp çilek suyu olarak da değerlendirebilirsiniz. Enfes bir lezzet.
Pankek hamurunun kıvamı öyle güzel oluyor ki, pişerken şekli bozuk olmasının imkanı yok. Ben dondurma kaşığı kullanıyorum, tava kızdıktan sonra bir kaşık tavaya döküyorum; pek düzgün yusyuvarlak çıkıyor ortaya. Üstelik tadı da sade haliyle bile nefis oluyor. Her şeyden önce fındık kreması ile birlikteliği gelirdi benim için; ta ki çilek şurubuyla tadana kadar. Bir de taze çilek dilimleri ile servis edildi mi; ortaya şaheser bir tabak çıkıyor.
Pişirin şurubu, koyun kavanoza, tüm yaz boyunca buzdolabında hazır beklesin.