Hafta sonu için tarçınlı, lezzetli mi lezzetli cinnamon roll yapmaya ne dersiniz? Her ne kadar zahmetli gibi görünse de aslında yapımı son derece kolay olan cinnamon roll tarifini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…
Hamur için bir kabın içerisine tüm toz malzemeleri koyup sırasıyla süt, tereyağ ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yaklaşık beş dakika yoğurduktan sonra tezgaha alıp beş dakika daha orada devam edin. Bu aşamada sakın un eklemeyin. Hamur cıvık ve ele yapışan bir durumda olacaktır ve yoğurma aşamasında kendisini toparlayıp ele yapışmayan bir kıvama gelecektir.
Hamuru kaba alıp üzerini streçleyip mutfak örtüsü ile kapattıktan sonra bir saat mayalandırın.
Bu aşamada iç dolgusu için başka bir kabın içerisine esmer şeker, toz şeker, tereyağ ve tarçını koyup yoğuruyoruz. Dilerseniz mikser ile iki dakika da çırpabilirsiniz.
Frosting kreması için yumuşak tereyağ, vanilya, pudra şekeri, tarçın ve peyniri alıp mikser ile beş dakika kadar çırpın. Dilerseniz peynir oranını çoğaltabilirsiniz.
Ardından mayalanan hamuru bol unlanmış tezgaha alın ve dikdörtgen bir şekilde olacak şekilde yaklaşık 1 cm. kalınlığında açıp hazırladığınız iç harcını her tarafına yayın.
Hamurun size uzak olan kenarlarına hafif su sürün.
Hamuru size yakın olan taraftan içe rulo yapın.
Uzun, tarçınlı ruloyu önce ortadan ikiye kesip ardında her bir parçayı üçe kesin. Toplamda 12 parçamız olacaktır.
Dikdörtgen borcamın altına yağlı kağıt kesip parçaları belirli aralıklarla dizin ve üzerini kapatıp 30-40 dakika kadar mayalanması için bekletin. Bu aşama da fırını 200 dereceye açıp ısıtın.
Mayalanan ruloları 200 derecede 15-20 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tarçınlı ruloların üzerine hazırladınımız kremayı sürüp ılık servis edin.
O an yemek istemezseniz ki, bu biraz zor olacaktır, mikrodalgada hafif ısıtıp tüketebilirsiniz.