1993 yılından beri Antakya’da tuzlu yoğurt ve diğer yöresel ürünlerin üretimini ve satışını yapan Koz Kalesi, depremde iş yeri zarar gören yerel işletmelerden biri. Fevzi-Fevziye Öztürk çiftinin kurduğu ve şu an çocuklarının işletmeye devam ettiği Koz Kalesi’nin başındaki isimlerden biri olan Adem Öztürk, şu sıralar herkes gibi toparlanmaya çalıştıklarını ve Antakya yöresine özgü olan tuzlu yoğurt üretimine devam ettiklerini söylüyor. Öztürk, sözlerine şöyle devam ediyor: “Eğer Antakyalı değilseniz bilmezsiniz; tuzlu yoğurt Antakya’ya özgü bir üründür. Yapımı oldukça zahmetlidir. Normal yoğurdun ancak 4-5 kilogramından sadece 1 kilo tuzlu yoğurt elde edilebilir. Sabah kahvaltılarında zeytinyağı ve baharat ekleyip ekmeğe sürülerek tüketilir. Ayrıca çorba yaparken de kullanılır.”
Antakya’ya özgü bu özel lezzetin tadına bakmak ve Koz Kalesi’nin diğer ürünlerinden de satın almak isterseniz, Instagram’da @kozkalesituzluyogurt hesabını ziyaret edebilir ya da Trendyol’da Kozkalesi satıcısının sayfasına bakabilirsiniz.