YAŞAM - YEME - İÇME

Eğlenceli ve lezzetli zencefilli yılbaşı kurabiyeleri

Soğuk Aralık ayında çayınıza ve kahvenize eşlik edecek olmazsa olmazlarından biri de zencefilli yılbaşı kurabiyesidir. Yılbaşı ruhuna uygun kalıplarda yapacağınız ve dilediğiniz gibi süsleyeceğiniz kurabiyelerinizle yeni yılın ruhunu evlerinize taşıyabilirsiniz. Vacilando Şefi Özge Kırış, lezzetli bir zencefilli yılbaşı kurabiyesi tarifi verdi

profil
BT Ekip
18.12.2021
Eğlenceli ve lezzetli zencefilli yılbaşı kurabiyeleri
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3.5 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 çorba kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çorba kaşığı karanfil
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 2-3 çorba kaşığı su
  • Tereyağı, esmer şeker, toz şeker ve pekmezi mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Başka bir kapta un, karbonat, tuz, toz zencefil, karanfil ve tarçını karıştırın.
  • Kuruları, tereyağı karışımına yavaşça ve sadece bir araya gelecek kadar karıştırarak ekleyin.
  • İki yağlı kağıt arasında hamuru eşit şekilde açın.
  • En az dört saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Bir kurabiye kalıbı yardımıyla şekillendirin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 8-10 dakika pişirin ve tamamen soğutun.
  • Pudra şekeri, bal ve suyun yarısını bir çatalla karıştırın. Suyun kalanını azar azar dökerek sıkılabilir bir karışım hazırlayın.
  • Kurabiyelerin üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek 24 saat kurumaya bırakın.
Önceki ve Sonraki
Haberler