YAŞAM - YEME - İÇME

Elmalı kurabiye tarifi

Elmalar rengarenk tezgahları kaplarken, nefis bir elmalı kurabiye tarifi hazırladık. Uzun süre saklanabilen, nefis, lokmalık elmalı kurabiye ile mutfağınızı mis gibi kokutmaya ne dersiniz?

profil
Doğa Huriye Özkaya
13.11.2023
Elmalı kurabiye tarifi

(25-30 adet için)

 

İç harç için:

  • 1 elma
  • 3 kaşık toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

 

Elmaları soyun, rendeleyin, şeker ve tarçın ile karıştırıp ocağa alın. Suyunu salıp geri toplayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

 

Hamur için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dolu kaşık yoğurt
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 75 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı un

 

Tüm hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi yumuşaklığına getirin, iki yağlı kağıt arasında açın. Kenarlarından hafifçe kesip düzgün köşeler elde edin.

Bir kenarına ince bir sıra elmalı harçtan ilave edin. Yalnızca bir tur rulo yapıp kesin, dilimleyin. Dilimleri tepsiye yağlı kağıt üstüne dizin. Kalan hamura yine elmalı harçtan ilave edin, yine sarın, yine dilimleyin. Hepsi tepsiye dolunca önceden ısınmış 180 derece fırında 10-20 dakika arasında pişirin. Bol pudra şekeri çok yakışır. Afiyet olsun

Önceki ve Sonraki
Haberler