YAŞAM - YEME - İÇME

Elmalı tarçınlı muffin tarifi

Elmayla tarçını yakıştıranlardansanız, Vacilando şefi Özge Kırış’ın verdiği elmalı tarçınlı muffin tarifini mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun…

Elmalı tarçınlı muffin tarifi
  • 2 yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 5/8 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1.5 su bardağı elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak artı 1/4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 fincan ceviz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Tereyağını yavaş yavaş içine yedirerek çırpmaya devam edin.
  • Elma rendesini ekleyip karıştırın.
  • Bütün kuruları birleştirip bir spatula yardımıyla hamura iyice yedirin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Hamuru muffin kağıtlarına koyup buzdolabında dinlendirin.
  • Ceviz, kalan un, şeker ve tereyağını bir mutfak robotunda kum gibi olana kadar çekin.
  • Karışımı muffinlerin üzerine koyup fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Kürdan testi yapın, temiz çıkarsa fırından alın ve dinlendirin.
  • Üzerine pudra şekeri dökerek ılık servis edin.
Önceki ve Sonraki
Haberler