Herkese merhaba! Bugün, sizlere çok pratik ve su böreği tadında bir börek tarifim var. Birlikte, dünyanın en kolay böreğini yapacağız. Bu tarifte; hamur açmaya, yufkaları dizmeye ve uğraşmaya hiç gerek yok. Tek yapmanız gereken malzemeleri bir kapta buluşturmak ve gerisini fırına bırakmak. Süt ve yumurtalarla ıslanan yufkalar, fırından çıktığında su böreği tadında nefis bir böreğe dönüşüyor.
Lor peyniri ve baharatlar ile lezzetlendirilen bu dünyanın en kolay böreğini, çat kapı gelen misafirleriniz için çay demlenene kadar, dakikalar içinde kolayca hazırlayabilirsiniz. Hadi gelin, sözü daha fazla uzatmayalım ve su böreği tadındaki bu pratik börek tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım…
Pişirme Süresi: 15- 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Malzemeler
• 2 adet hazır yufka,
• 4 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş),
• 2 bardak lor peyniri (ezilmiş),
• 1 bardak süt,
• 2 yumurta (sarısı kullanılacak),
• Tuz,
• Karabiber
Nasıl Yapılır?
• İlk olarak yufkayı bir bıçak yardımıyla şeritler halinde kesin.
• Bir kaseyi tezgahın üzerine alın ve yumurta sarılarını içine kırın.
• İçerisine sütü de ekleyin ve malzemeleri güzelce çırpın.
• Karışıma eritilmiş tereyağı ve ezilmiş lor peynirini de ekleyin ve çırpmaya devam edin.
• Yufkaları karışıma dahil edin ve malzemeleri güzelce harmanlayarak karıştırın.
• Fırını önceden 170 derecede ısıtın.
• Yufkalı karışımı yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırına verin.
• Böreği üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!