Ön hazırlık: Pirincinizi tuzlu sıcak suda en az 30 dakika bekletin.
• Kuşbaşı eti tencereye alıp yüksek ateşte önce biraz kavurun. 2 bardak su koyup kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişirin. Dilerseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz. Suyunu da pilavın demleme suyu olarak kullanabilirsiniz, çok lezzetli olur.
Et piştikten sonra;
• Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu dilerseniz rendeleyin dilerseniz dilimleyin ve beraber yumuşayana kadar kavurun.
• Suda beklemiş pirincinizi bol suda yıkayın ve süzün.
• Pembeleşen soğanların üzerine pirinç ve eti ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra bütün halde bir baş sarımsağı ve pirinç ölçünüzün 1 ½ katı kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte demleyin.
• Pilav piştikten ve 5 dakika dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.