YAŞAM - YEME - İÇME

Etli pilav nasıl yapılır?

Özbek Mutfağı’nın da sevilen yemeklerinden olan etli pilav, iftar sofralarına çok yakışıyor. Ceren Demirel püf noktaları ile paylaştı...

profil
Ceren Demirel
18.04.2021
Etli pilav nasıl yapılır?

•    500 gr pirinç ( ½ paket)
•    500 gr kuşbaşı kuzu eti 
•    1 orta boy soğan
•    1 orta boy havuç
•    1 çay bardağı zeytinyağı (tereyağı da olur)
•    1 bütün baş sarımsak


Ön hazırlık: Pirincinizi tuzlu sıcak suda en az 30 dakika bekletin.


• Kuşbaşı eti tencereye alıp yüksek ateşte önce biraz kavurun. 2 bardak su koyup kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişirin. Dilerseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz. Suyunu da pilavın demleme suyu olarak kullanabilirsiniz, çok lezzetli olur.

Et piştikten sonra;
• Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu dilerseniz rendeleyin dilerseniz dilimleyin ve beraber yumuşayana kadar kavurun.
• Suda beklemiş pirincinizi bol suda yıkayın ve süzün.
• Pembeleşen soğanların üzerine pirinç ve eti ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra bütün halde bir baş sarımsağı ve pirinç ölçünüzün 1 ½ katı kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte demleyin.
• Pilav piştikten ve 5 dakika dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Bonus: Pratik ve lezzetli bir iftar menüsü


Önceki ve Sonraki
Haberler