YAŞAM - YEME - İÇME

Ev yapımı patlıcan kebap tarifi

Patlıcan kebap sanıldığından çok daha kolay bir tarif... Ceren Demirel püf noktalarıyla paylaştı.

profil
Ceren Demirel
9.05.2021
Ev yapımı patlıcan kebap tarifi

•    4-5 patlıcan

Köftesi için
•    500 gr kıyma
•    2 orta boy rendelenmiş soğan
•    2 diş ezilmiş sarımsak
•    1 yumurta
•    1 çay bardağı galeta unu
•    İnce kıyılmış maydanoz (isteğe göre)
•    Tuz

Sosu için
•    1 adet domates rendesi
•    1 kaşık biber salçası ( domates salçası da olur)
•    1- 1 ½  bardak su
•    Tuz

 

Yan süsleme malzemeleri
•    Biber
•    Soğan


• Köfte için tüm malzemeleri bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Daha sonra dilerseniz top şeklinde, dilerseniz yassı şekilde köfteleri hazırlayın.
• Patlıcanları alacalı doğrayıp 2 parmak eninde kesin.
• Bu tarifi isterseniz şişe geçirerek porsiyonlu yapın, isterseniz de fırın kabına sırayla dizerek hazırlayın. Her ikisinde de sırayla 1 patlıcan, 1 köfte dizerek hazır edin. 
• Fırın kabında kalan boş yerlere soğan, sivri biber, domates gibi kebapla lezzetli olacak yancılar yerleştirebilirsiniz.
• O sırada ocakta domates sosunuzu da 4-5 dakika pişirin ve dizilmiş patlıcan ve köftelerin üzerine dökün.
• Fırın kabınızın üzerini yağlı kağıtla kapatıp 180C’de 40 dakika pişirin. 40 dakikadan sonra kağıdı çıkarıp 6-7 dakika da üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...

Bonus: Ev yapımı Adana kebap tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler