• 4-5 patlıcan
Köftesi için
• 500 gr kıyma
• 2 orta boy rendelenmiş soğan
• 2 diş ezilmiş sarımsak
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı galeta unu
• İnce kıyılmış maydanoz (isteğe göre)
• Tuz
Sosu için
• 1 adet domates rendesi
• 1 kaşık biber salçası ( domates salçası da olur)
• 1- 1 ½ bardak su
• Tuz
Yan süsleme malzemeleri
• Biber
• Soğan
• Köfte için tüm malzemeleri bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Daha sonra dilerseniz top şeklinde, dilerseniz yassı şekilde köfteleri hazırlayın.
• Patlıcanları alacalı doğrayıp 2 parmak eninde kesin.
• Bu tarifi isterseniz şişe geçirerek porsiyonlu yapın, isterseniz de fırın kabına sırayla dizerek hazırlayın. Her ikisinde de sırayla 1 patlıcan, 1 köfte dizerek hazır edin.
• Fırın kabında kalan boş yerlere soğan, sivri biber, domates gibi kebapla lezzetli olacak yancılar yerleştirebilirsiniz.
• O sırada ocakta domates sosunuzu da 4-5 dakika pişirin ve dizilmiş patlıcan ve köftelerin üzerine dökün.
• Fırın kabınızın üzerini yağlı kağıtla kapatıp 180C’de 40 dakika pişirin. 40 dakikadan sonra kağıdı çıkarıp 6-7 dakika da üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
Bonus: Ev yapımı Adana kebap tarifi