1843’te Gaziantep’te başlayan ustalık hikayesini İstanbul’da sürdüren Karaköy Güllüoğlu, yıllardır değişmeyen kült çizgisini, modern bakış açılarıyla buluşturdu. Karaköy Güllüoğlu kalitesiyle geleneksel olarak sunulan güllaca yeni ve özel ambalajıyla, Ramazan ayı boyunca online sipariş vererek ulaşabilirsiniz. ( www.karakoygulluoglu.com )
Beam Bakes glutensiz ve şeker ilavesiz pastanenin hikayesi 2018 yılında kurucu Chef'i Berfe Tümen’in evinin mutfağında başladı. Evinden glutensiz kek ve ekmek yaparak başladığı bu hayal 2019 şubatında Baltalimanı'ndaki yeşillikler içindeki güzel atölye ve cafe ile gelişti. Gluten ve şeker ilavesiz olarak hem leziz hem de göze hitap eden pasta, tart, kurabiye, profiterol gibi tatlı çeşitleri, kahvaltı ve atıştırmalıklar hazırlamakta.Güllaç'ını kaçırmayın! ( beambakes.com )
1700’lü yılların sonları… Özel beylik olarak seçilerek Osmanlı Sarayı’na kabul edilen Taşköprülü Müftügiller -soyadı kanunuyla “Erol” soyadını alacaklardır- çeşitli konumlarda sarayda çalışmaya başlarlar. Taşköprülülerin genel olarak helvahane, şekerhane, tatlıhane gibi sarayın tatlı imal edilen bölümlerinde istihdam edilmeleri şekercilik hususunda esaslı bir tecrübeye sahip olmalarını sağlar. Bu tecrübe Müftügiller’den Mehmet Efendi’yi oldukça cesaretlendirmiştir. Bu cesaretle Mehmet Efendi saray macerasını aratmayacak bir maceraya atılır. 1807’de İstanbul’a gelir ve Eminönü’de bir şekerci dükkânı açar. Hikayesi yüzyıllara yayılan Şekerci Cafer Erol, bugün İstanbul'un en sevilen adreslerinden... Ramazan ayı boyunca Güllaç ayrıca bayram için özel tatlı ve çikolata siparişi verebilirsiniz. ( sekercicafererol.com )
Yugoslavya’dan ağabeyi ile henüz 7 yaşında iken İstanbul’a göç eden Zeynel Bölükbaşı’nın o günün şartlarında elle çevirme usulü yaptığı dondurmalar kısa sürede İstinye yalı sakinleri arasında tutkuya dönüştüğünde yıl 1925’tir.Zeynel Muhallebicisi o günden bugüne, yenilenen tarifleri ile hizmet veriyor. Süt Pembe, Kadayıflı Muhallebi ve Lezzet Sefası gibi özel lezzetler ve Ramazan ayı süresince güllaç var. İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz (www.zeynel.com.tr).
1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda başlattığı tatlı serüveni, bugün 45 ilde 150’ye yakın mağazası, üç bine yakın çalışanı ve on binlerce misafiriyle sürdüren Özsüt'e Yemek Sepeti üzerinden ulaşabilirsiniz. Pastaları, sütlü tatlıları çok sevilen Özsüt'te Ramazan ayı boyunca tam kıvamında güllaç da sunuluyor!
Beyaz Fırın'ın hikayesi, 1800'lerin ortasında, Balat'ta başladı. büyük dede Kozma Stoyanof'un ailesini geride bırakarak amcalarının yanına gelip yerleştiği Balat'ta açtığı simitçi dükkanı, ardından yanına yerleşen ailesinin ve Beyaz Fırın'ın 5 nesillik hikayesinin doğduğu yer oldu. İstanbul'da pek çok şubesi bulunan Beyaz Fırın'da unlu mamuller, pastalar ve sütlü tatlılar kadar mezeler de beğeniliyor. Türkiye'nin her yerine kargo ile gönderi yapıyor (www.beyazfirin.com) . Ramazan ayı boyunca Güllaç da sunuluyor.
Anadolu Yakası'nın en sevilen pastanelerinden olan Ceviz Ağacı, pastane ürünleri kadar sütlü tatlıları ile de beğeni topluyor. İncirli Cevizli Muhallebi, Moist Üç Kırmızı Meyve, Pepeçura gibi farklı sütlü tatlılar bulmak mümkün. Ramazan ayı boyunca Güllaç da sunuluyor. Anadolu Yakası'nda her yere 75 TL üzerine ücretsiz teslimat sağlıyorlar. İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz (www.cevizagaci.com)
1982 yılında İzmir Kemeraltı'ndaki 18 metrekarelik küçük bir dükkanda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması ile üretime başlayan Bolulu Hasan Usta, 1997 yılında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde Türkiye'nin ilk tatlı fabrikasını kurdu. Türkiye'nin pek çok ilinde şubesi olan Bolulu Hasan Usta'nın lezzetlerine Yemek Sepeti üzerinden ulaşabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca çok sevilen Güllaç'ını da tadın!
Sütiş’in tatlı hikayesi Mevlüt Kocadağ ile başlıyor. Mevlüt Kocadağ, 1850’li yıllarda şimdi Gürcistan topraklarında yer alan Batum şehrinde yaptığı pasta ve hamur işleri ile meşhur olan Hacı Mehmet Ağa’nın torunu ve aynı dönemde yaptığı sütlü tatlılarla meşhur olan Sütçü Ahmet’in damadıdır. Mevlüt Kocadağ 1953 yılında genç yaşında aile şirketinden ayrılıp ilk Sütiş’i Nişantaşı’nda kurarak bugünkü Emirgan Sütiş’in temellerini attı. Sütiş, yarım asırlık muhallebicilik serüveninde, Nişantaşı’ndan sonra 1982 yılında Taksim şubesinin de açılmasıyla artık İstanbul’un en bilinen muhallebicilerinden biriydi… Sütiş’in Boğaz ile komşuluğu ise 1986 yılında Emirgan’da başladı ve artık o Emirgan Sütiş’ti; sütlü tatlılarının yanında zengin yemek menüsü ve kendi çiftliğinden gelen kahvaltılıklarıyla öne çıkarak oluşturduğu farklı konseptiyle en sevilen adresler arasında. Emirgan Sütiş, kendi çiftliğinden elde ettiği manda ve inek sütü ile geleneksel Türk sütlü tatlıları ile yarım asırdır İstanbullular'ın en tatlı anılarını yaşatmaya devam ediyor. Ramazan ayı boyunca Güllaç da sunuluyor. Yemek Sepeti üzerinden sipariş verebilirsiniz.