Sokakta yemeyi en sevdiğimiz yiyeceklerden biridir kumpir. İçine eklenen ürünlerle doyurucu bir ürün olur ve bunu evde yapmak da oldukça basit. Çocukları da yapımına dahil edebileceğiniz mutluluk verici bir tarif.
Malzemeler:
• Kişi başına 1 adet büyük boy patates
• Tereyağı
• Kaşar peyniri
• Tuz
• Ve kumpire eklemek istediğiniz envai çeşit seçenek. (mısır, garnitür, Amerikan salatası, turşu, kısır, lahana turşusu, haydari, ketçap, mayonez, mantar vb…)
Yapılışı :
• Patatesin kabuklarını güzelce yıkayın. Birkaç yerine bıçağı batırıp çıkartın. Isıyı içine daha iyi alabilmesi için yapıyoruz bunu.
• Patatesi önce yağlı kağıda sonra da folyoya sarıp 200 °C ‘de fansız ısıtılmış fırında 90 dakika pişirin.
• Pişen patatesleri sıcak sıcak alın, ortadan bıçakla aralayın ve tereyağıyla kaşarı ekleyip bir bıçak yardımıyla patatesin ortasında karıştırarak ezin. O sıcaklıkla tereyağı ve kaşar peyniri güzelce eriyecektir.
• Devamında tuz ve diğer ilave etmek istediğiniz malzemeleri de üzerine koyup soğutmadan yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.