YAŞAM - YEME - İÇME

Evde taş kadayıf tarifi

Ülkemizde en çok güney şehirlerinde yapılan taş kadayıf, şerbetli tatlıların en pratiği. Dışı çıtır, içi yumuşacık cevizle dolu bu tatlıyı tam pişirim yapmadan dondurucuda da saklayabilirsiniz. Okan Filizçay, taş tadayıfı kaymakla servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
24.11.2024
Evde taş kadayıf tarifi

1 su bardağı: 200 ml

Sarı un yerine normal un da kullanabilirsiniz.

 

 

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 450 ml ılık su (kıvama göre ayarlayabilirsiniz)

 

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2 bardak su
  • 1 dilim limon 

 

İç harcı için:

  • 1 su bardağı ceviz
  • Tarçın

İlk adımda şerbeti yapmakla başlıyoruz. Şekeri suyla karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz. Isınmaya başlayınca limon dilimini atıyoruz. (Şerbeti soğuk kullanacağımız için buzdolabında bekletebilirsiniz)

Hamur için; ılık süte şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Bu şekilde ortalama 10 dakika bekletiyoruz.

Geniş bir kapta hamurun diğer kuru malzemelerini karıştırıyoruz. Mayalı sütü ve ılık suyu karıştırarak döküyoruz.

Akışkan kıvamdaki hamurun üzerini kapatıp 1 saat bekletiyoruz.

Orta ateşte ısınmış tavada hamurumuzu pişiriyoruz. (Pancake gibi düşünebilirsiniz ama bunda sadece tek taraf pişiyor) hamurun üzerinde gözenekler olmaya başlayınca tavadan alıyoruz. Bez üzerinde soğutuyoruz.

Yuvarlak hamurların içini cevizle doldurup D şeklinde kapatıyoruz. Parmaklarınızla sıkıca bu işlemi yapabilirsiniz.

Kızgın yağda dışı kızarana kadar pişirip son olarak bir dakikalığına şerbette bekletiyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun


Önceki ve Sonraki
Haberler