1 su bardağı: 200 ml
Sarı un yerine normal un da kullanabilirsiniz.
Hamur için:
Şerbeti için:
İç harcı için:
İlk adımda şerbeti yapmakla başlıyoruz. Şekeri suyla karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz. Isınmaya başlayınca limon dilimini atıyoruz. (Şerbeti soğuk kullanacağımız için buzdolabında bekletebilirsiniz)
Hamur için; ılık süte şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Bu şekilde ortalama 10 dakika bekletiyoruz.
Geniş bir kapta hamurun diğer kuru malzemelerini karıştırıyoruz. Mayalı sütü ve ılık suyu karıştırarak döküyoruz.
Akışkan kıvamdaki hamurun üzerini kapatıp 1 saat bekletiyoruz.
Orta ateşte ısınmış tavada hamurumuzu pişiriyoruz. (Pancake gibi düşünebilirsiniz ama bunda sadece tek taraf pişiyor) hamurun üzerinde gözenekler olmaya başlayınca tavadan alıyoruz. Bez üzerinde soğutuyoruz.
Yuvarlak hamurların içini cevizle doldurup D şeklinde kapatıyoruz. Parmaklarınızla sıkıca bu işlemi yapabilirsiniz.
Kızgın yağda dışı kızarana kadar pişirip son olarak bir dakikalığına şerbette bekletiyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun