Hamuru için:
Harç için:
Haşlamak için:
Üzerine:
Rendelenmiş parmesan peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve 50 gram kavrulmuş ceviz.
Hazırlanışı:
1. Hamuru için, un, yumurta, zeytinyağı ve tuzu 1-2 dakika mikserde karıştırın. Daha sonra iki parçaya ayırın. Parçalardan birini unlanmış tezgahta elinizin ayasını kullanarak 10 dakika iyice yoğurun. Diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. İki parça hamuru birleştirin. 1-2 dakika yoğurduktan sonra top haline getirin. Hamurun nemini koruması için üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla incecik açın. Hamurun tezgaha yapışmaması için açarken tezgahı unlayın.
2. Harcı hazırlamak için tüm harç malzemesini iyice yoğurun ve karıştırın. Hamuru üçgen veya kare şeklinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin yarısına, belirli aralıklarla cevizli harç yerleştirin. Diğer yarısını cevizli harcın üzerini örtecek şekilde kapatın. Hazırladığınız raviolinin üzerini streç ile kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. (Böylece hamurunuz dağılmayacak ve taze kalacaktır.)
3. Haşlamak için su, sıvıyağ ve tuzu kaynatın. Ravioliyi suya atıp 3-4 dakika haşlamaya bırakın. (Hamur taze olacağından hızla kaynayacaktır.)
4. 1 yemek kaşığı tereyağı ile parçalanmış cevizlerinizi hafif kavrulana kadar pişirin ve kenara alın. Sosu hazırlamak için, derin bir tencerede tereyağı ile kremayı eritin. Rokfor peynirini ilave edip karıştırın. Üzerine parmesan peynirini ekleyin. Haşlanan ravioliyi süzüp kaynayan sos tenceresine atın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş parmesanı, kavrulmuş cevizleri ve kıyılmış maydanozları ilave edin.
Afiyet olsun!