YAŞAM - YEME - İÇME

Fırında dilim patates tarifi

Ceren Demirel 5 dakikalık yemeklerde bu hafta, sade olduğu kadar da lezzetli bir patates tarifi paylaşıyor.

profil
Ceren Demirel
6.03.2021
Fırında dilim patates tarifi

•    İri boy patates
•    Tereyağı
•    Tuz, karabiber, kekik, pulbiber, reyhan
•    Kaşar peyniri 


•    Patatesin kabuğunu güzelce yıkayın, soymanıza gerek yok.
•   Keskin bir bıçak yardımıyla altına kadar inmeden patatesleri ince ince dilimleyin. Böylece mandolin gibi açılacaktır.
•    Elinize tuz alıp önce güzelce patatesi ovun.
•    Sonra her dilimin arasına küçük tereyağı parçaları yerleştirin.
•    Ve üzerine de baharatlarınızı serpin. 
•    Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz patatesleri 180°C ısıtılmış fırında patatesler güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
•    Çıkmaya yakın dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi yayın. Afiyet olsun...

 


Önceki ve Sonraki
Haberler