- Pirinci yıkayıp bir bardak su ile iyice haşlayın. (Suyunu çekmeli.)
- Süt ve şekeri tencereye koyun, 10 dakika kadar pişirin.
- Nişasta ve yumurta sarısını yarım bardaktan az su ile ezin.
- Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp nişasta ve yumurta sarısını ılıtın.
- Sonra sütlaca katıp karıştırın. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ekleyin.
- Ateşe dayanıklı kaselere boşaltın. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizip fırında üstlerini kızartın. (Sıcaklık üstten gelmeli.)
- Kızarmış sütlaçların üzerini, kurumaması için bir tepsiyle örterek soğutun.
Not: Sade sütlaç yumurta kullanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz, üzerine tarçın serpilir.