Alt Tabanı için Malzemeler
-120 gr (3/4 su bardağı) eti burçak bisküvi (istediğiniz başka bir marka da kullanabilirsiniz)
-30 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ (erimiş)
-20 gr (1 buçuk yemek kaşığı) toz şeker
Yapılışı
-Fırını 160 derecece ısıtmaya başlayın.
-Bir blenderda bisküvileri toz haline gelene kadar çekin. İçine toz şeker ve tereyağını ekleyin ve spatula ile birbirlerine yedirene kadar karıştırın.
-12'li muffin kalıbının içine cupcake kağıtları yerleştirin. Bisküvileri 1 er yemek kaşığı olacak şekilde içlerine bölüştürün ve bir çay kaşığıyla bastırarak güzelce düzleyin.
-Fırına verin ve 5 dakika pişirip çıkartın.
Cheesecake Harcı için Malzemeler
-450 gr (2 su bardağı) labne peyniri (oda sıcaklığında)
-150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
-1 çay kaşığı vanilya özütü (yoksa toz da kullanabilirsiniz)
-2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Yapılışı
-Labne peynirini orta boy bir kaseye koyun ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
-İçine toz şeker ve vanilyayı da ekleyin ve karışana kadar çırpın.
-Birer birer yumurtaları koyun ve aralarda çırpın.
-Bir dondurma kaşığı ile bisküvi katmanının üzerine harctan bölüştürün.
Frambuaz Sos için Malzemeler
-90 gr (3/4 su bardağı) donmuş frambuaz (oda sıcaklığında çözülmüş)
-13 gr (1 yemek kaşığı) şeker
Yapılışı
-Çözülmüş frambuazları şekerle birlikte blenderda pürüzsüz olana kadar çekin ve ince telli süzgeçten geçirin. Posayı kullanmıyoruz.
-Tek kullanımlık bir pasta krema torbasına koyun, ucuna minik bi kesik atın ve cheesecakelerin ortalarına videodaki gibi noktalar akıttıktan sonra bir kürdanla ebruli desen verin.
-Hemen fırının orta rafına verin ve yaklaşık 22 dakika pişirin. (22 dakikanın yarısına geldiğinizde kalıbı 180 derece döndürmek suretiyle pişirmeye devam edin, böylece her tarafı eşit şekilde pişmiş olacak.)
-Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve servis etmeden önce en az 4 saat buzdolabında soğutun.