Bütün malzemeleri blender ya da rondonuzun haznesine alıp, istediğiniz taneli veya pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvamı yakaladıktan sonra bütün lezzetlerin birbirine işleyebilmesi için en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Üzeri için,
- Zeytinyağı ve ay çekirdeklerini küçük bir tavada orta ateşte renk alana kadar kavurun. Ateşten almadan önce üzerine tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin ve ateşten alın. Çekirdekler sıcakken veya soğuduktan sonra servis sırasında çorbanızın üzerine dilediğiniz miktarda koyabilirsiniz. Pürüzsüz kıvamdaki çorbayla çekirdeğin çıtır dokusu çok iyi eşleşiyor.
- Çorbanızı servis ederken üzerine çekirdekleri eklemeden önce çok az su ile açtığınız süzme yoğurdu gezdirebilir, taze fesleğen, nane yaprakları ya da mikro filizler ile süsleyebilirsiniz.
- 1 bardak suyu istediğiniz yoğunluk için kontrollü olarak azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
- Ay çekirdeği yerine kullanmayı sevdiğiniz veya tadını yakıştıracağınız herhangi bir kuruyemişi de kullanabilirsiniz. Eğer çiğ besleniyorsanız bu adımı tamamen pas geçebilirsiniz.
Bonus: Yağ yakan 8 besin