YAŞAM - YEME - İÇME

Geleneksel lezzet: Tas kebabı

Yazarımız Emrah Fandaklı bu hafta sizler için hazırlaması kolay, lezzetli ve geleneksel bir tarif hazırladı.

profil
Emrah Fandaklı
13.09.2017
Geleneksel lezzet: Tas kebabı

Etin yumuşacık pişmesini sağlayan bu tarif için ihtiyacınız olan sadece birkaç malzeme. Evinizde kolayca kendinize, dilerseniz misafirlerinize yapabilirsiniz.

Malzemeler

-500 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu)

-1 adet büyük boy kuru soğan

-2 yemek kaşığı tereyağı

 -Su bardağı su

-Tuz

-Karabiber

-Üzeri için sarımsaklı süzme yoğurt

Yapılışı

Etler kuşbaşı doğranır.

Soğanlar yemeklik doğranır. Et, soğan, tuz, karabiber ve tereyağı bir tasın içerisinde karıştırılır.

Tas ters bir şekilde tencerenin içerisinde oturtulur. 1 su bardağı su konulur.

Tencerenin kapağı kapatılır. 45 dakika ile 1 saat arasında kısık ateşte pişirilir.

Etin miktarı 1 kg’ın üzerinde ise pişme süresi uzayacaktır.(İçerisindeki su bitene kadar pişirilir). Hafiften yemeğin dibi tutabilir.

Ocağın altı kapatıldıktan sonra 15 dakika dinlendirilir.

Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Önceki ve Sonraki
Haberler