Etin yumuşacık pişmesini sağlayan bu tarif için ihtiyacınız olan sadece birkaç malzeme. Evinizde kolayca kendinize, dilerseniz misafirlerinize yapabilirsiniz.
Malzemeler
-500 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu)
-1 adet büyük boy kuru soğan
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Su bardağı su
-Tuz
-Karabiber
-Üzeri için sarımsaklı süzme yoğurt
Yapılışı
Etler kuşbaşı doğranır.
Soğanlar yemeklik doğranır. Et, soğan, tuz, karabiber ve tereyağı bir tasın içerisinde karıştırılır.
Tas ters bir şekilde tencerenin içerisinde oturtulur. 1 su bardağı su konulur.
Tencerenin kapağı kapatılır. 45 dakika ile 1 saat arasında kısık ateşte pişirilir.
Etin miktarı 1 kg’ın üzerinde ise pişme süresi uzayacaktır.(İçerisindeki su bitene kadar pişirilir). Hafiften yemeğin dibi tutabilir.
Ocağın altı kapatıldıktan sonra 15 dakika dinlendirilir.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.