YAŞAM - YEME - İÇME

Glutensiz kısır tarifi

Glutensiz tarifler artık olmazsa olmazımız... Ceren Demirel damak tadını ve sağlığı koruyan pratik tariflerine karabuğdaylı kısır ile devam ediyor.

profil
Ceren Demirel
19.01.2020
Glutensiz kısır tarifi

Son zamanlarda beslenmeyle ilgili herkes daha sağlıklı tarifler ve seçenekler arayışında. Şekerin zararlarından sonra glütenin de pekçok kişiye iyi gelmediği ispatlanıyor. Bizlerin çok sevdiği tatları glütensiz hale getirmek bazen inanın çok kolay. Karabuğday kısırı da bunlardan biri. Karabuğday, gluten içermediği için rahatlıkla tüketebilirsiniz.


Malzemeler:
•    1 su bardağı kavrulmamış karabuğday
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    1 adet kuru soğan
•    1 çorba kaşığı biber salçası
•    2 çorba kaşığı nar ekşisi
•    İnce kıyılmış taze soğan ve maydanoz

Yapılışı :
•    Her zamanki kısır tarifi gibi hazırlıyoruz. Tek farkı bulguru şişirmek yerine karabuğdayı haşlayacağız.
•  Karabuğdayı bol suda yıkayın; su dolu bir tencereye alın ve taneleri açılıp yumuşayana kadar güzelce haşlayın ve süzün.
•    Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağı ve biber salçasıyla kavurun. Soğanlar yumuşasın.
•   Soğanlı salçayı, süzdüğünüz karabuğdayı ve kalan tüm malzemeyi güzelce karıştırıp servis tabağına alın.

Önceki ve Sonraki
Haberler