Un, irmik ve tuzu karıştırıp kenara alın.
Rende kabak, tuz, karabiber, kıyılmış yeşillikler ve peyniri de karıştırıp kenara alın. Kabak suyunu salsın istiyoruz, özellikle süzmeden devam edin.
20 cm’lim bir kalıbı yağlayın, yağlı kağıt ile yanı ve tabanını kaplayın. Unlu karışımdan 1-2 yemek kaşığı (incecik olsun, yer yer taban gözüksün) yayın. Tereyağından bir kaşık kadar alıp üstüne rendeleyin. Üzerine 2-3 kaşık kabaklı karışımdan suyu ile beraber ekleyin. (Kabak su salmadıysa bir kaşık su veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz). Yine ince bir unlu tabaka yaydıktan sonra iki kaşık kadar kabaklı karışımdan koyun. Böyle bitene kadar kat kat dizin. En fazla üç kat olsun yoksa pişmesi zor olur.
En üstte unlu karışımdan ince bir tabaka olsun. Kalan peyniri de üste rendeleyelim. Önceden ısınmış 180 derece fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. 20-25 dakika yeterli olacaktır. Afiyet olsun.