YAŞAM - YEME - İÇME

Hint Üsulu Kakuleli Kuzu

Bir Hint restoranında çalışırken keşfettim Hint lezzetlerini ve ondan sonra da vazgeçemedim.

Hint Üsulu Kakuleli Kuzu
Amerika’da kaldığım sırada bir süre bir Hint restoranında çalışabilme fırsatı bulmuştum. Bizim kültürümüze uzak fakat damak tadımıza oldukça yakın olan bu mutfaktan, benim de severek sık sık yaptığım bir tarifi sizler için seçtim. Kakuleyi havanda dövdüğümdeki hazzı sizlere anlatamam. O inanılmaz koku yemeğiniz piştiği sürece devam ediyor. İçerisinde kakule ile garam masala bulunan bu yemeği genelde Hindistan’da özel günlerde ve davetlerde yedikleri bilinir.

Garam masala nedir, diyecek olursanız bir baharat karışımı diyebilirim. Kişniş tohumu, kimyon tohumu, tane karabiber, çörek otu, toz zencefil, kakule, tane karanfil, çubuk tarçın, defne yaprağı, kurutulmuş acı biberden oluşan olan bu baharat karışımı neredeyse hiç acı olmayıp farklı bir esans ile kakulenin inanılmaz aromasını bir nebze daha yukarı çekmeye yardımcı oluyor. Bir çok hastalığa şifa yaydığı söylenen kakulenin, çağımızın en büyük hastalıklarına karşı bile direnç gösterip insan vücudunda hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Önceki ve Sonraki
Haberler