YAŞAM - YEME - İÇME

Kabak spagetti tarifi

Kabak spagetti, glutensiz beslenmek isteyenlerin ve diyet yapanların favori yaz tariflerinden. Ceren Demirel, yetişkinler kadar çocukların da sevdiği bir yemek olan kabak spagetti tarifi paylaştı.

profil
Ceren Demirel
30.06.2019
Kabak spagetti tarifi

Spagetti yerken suçluluk duymak istemiyorsanız ya da çocuklara sağlıklı yiyecekleri eğlenceli bir şekilde yedirmek istiyorsanız bu tarifi denemenizi öneririm.


Malzemeler:

4 kişi için;
•    4 adet kabak
•    300 gr kıyma
•    2 adet kuru soğan
•    Zeytinyağı
•    2 diş sarımsak
•    1 ½ yemek kaşığı domates salçası
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    Kekik & Karabiber & Tuz
•    Tuz , karabiber

Üzeri için
Yoğurt

Yapılışı 
•    Kabakları spiral kesme aparatıyla (pazarlarda, mutfak gereçleri satan yerlerde ve daha bilumum yerde satılıyor) spagetti şeklinde rendeleyin.
•    Spagetti kabakları bir tavaya alın, biraz zeytinyağı, biraz su ve tuzla yüksek ateşte sıkça karıştırarak hafifçe yumuşatın. Yaklaşık 10 dakika yeterli olacaktır.
•    Kıyma sosu için; soğanla kıymayı kavurun. Sarımsak rendeleyin, bolca kekik ve karabiberle tatlandırın. Biber ve domates salçası koyup 2-3 dakika daha fokurdatın.
•    Kabakları tabağa koyup üzerine yoğurt ve kıyma sos ilave edin.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler