Spagetti yerken suçluluk duymak istemiyorsanız ya da çocuklara sağlıklı yiyecekleri eğlenceli bir şekilde yedirmek istiyorsanız bu tarifi denemenizi öneririm.
Malzemeler:
4 kişi için;
• 4 adet kabak
• 300 gr kıyma
• 2 adet kuru soğan
• Zeytinyağı
• 2 diş sarımsak
• 1 ½ yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Kekik & Karabiber & Tuz
• Tuz , karabiber
Üzeri için
Yoğurt
Yapılışı
• Kabakları spiral kesme aparatıyla (pazarlarda, mutfak gereçleri satan yerlerde ve daha bilumum yerde satılıyor) spagetti şeklinde rendeleyin.
• Spagetti kabakları bir tavaya alın, biraz zeytinyağı, biraz su ve tuzla yüksek ateşte sıkça karıştırarak hafifçe yumuşatın. Yaklaşık 10 dakika yeterli olacaktır.
• Kıyma sosu için; soğanla kıymayı kavurun. Sarımsak rendeleyin, bolca kekik ve karabiberle tatlandırın. Biber ve domates salçası koyup 2-3 dakika daha fokurdatın.
• Kabakları tabağa koyup üzerine yoğurt ve kıyma sos ilave edin.