YAŞAM - YEME - İÇME

Kakaolu çatlak kurabiye tarifi

Hem görünüşü hem lezzeti ile beğeni toplayan çatlak kurabiyelerin yapımı da çok kolay. Üstelik hazırlayıp buzluğa koyabilir ve istediğiniz zaman pişirebilirsiniz. Vacilando şefi Özge Kırış püf noktalarıyla anlattı.

profil
BT Ekip
20.01.2021
Kakaolu çatlak kurabiye tarifi
  • 1/4 su bardağı tereyağı
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı koyu kakao
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Üzeri için pudra şekeri

  • Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek bir kapta karıştırın. 
  • Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. 
  • Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. 
  • Kuruları azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. 
  • En az 3 saat buzdolabında hamuru soğutun. 
  • 16 parçaya porsiyonlayın ve 1 saat daha buzdolabında dinlendirin. 
  • Bir kap içine pudra şekeri koyup pişmemiş kurabiyeleri iyice şekere bulayın. 
  • 170 derece ısınmış fırında 10-12 dakika pişirin. 

 

Bonus: Mis kokulu kış kurabiyesi tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler