YAŞAM - YEME - İÇME

Kakaolu irmik helvası

Önünde kuyruk olan o meşhur helvacılardaki kakaolu irmik helvasının tarifini herkes sizden isteyecek! Okan Filizçay, portakal kabuğu rendesiyle lezzetin zirveye çıktığını söylüyor

profil
BT Ekip
10.11.2024
Kakaolu irmik helvası

1 su bardağı: 200ml

 

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik

 

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı kakao 
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • Arzu edildiği miktarda rendelenmiş portakal kabuğu 

Öncelikle şerbet için tüm malzemeleri sos tavasına alıp karıştırarak çok az ısıtıyoruz. Tüm malzemelerin homojen olması yeterli, pişirmiyoruz.

Helva için, tereyağı ve sıvı yağı geniş bir tencereye alıp eritiyoruz. İrmiğimizi eriyen yağa atıyoruz. Orta ateşte, sabırla ve dikkatlice yakmadan kavuruyoruz. 

Kakaolu şerbeti ilave edip kapağını kapatmadan kısık ateşte karıştırarak yoğun macun kıvamına getiriyoruz.

İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler