• 1 top karnabahar
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Sarımsak & soğan tozu (isteğe bağlı)
• 100 gr kadar kaşar ya da mozzarella
Üst süslemesi için:
• 1 ½ kaşık salça
• 2 yemek kaşığı su
• Kekik
• 1 sarımsak püresi
• Kalan süsleme malzemelerinizi damak tadınıza göre normal pizzadaki gibi şekillendirebilirsiniz. Kaşar, mantar, mısır, domates, zeytin, soğan, fesleğen gibi dilediğiniz malzemeyle tatlandırabilirsiniz.
• Karnabaharı küçük ağaççıklara ayırıp yıkayın ve buharda yaklaşık 6-7 dakika haşlayın.
• Karnabaharın hepsini alıp rondodan geçirin, iyice ezilsinler.
• Ufalanmış karnabaharı elinizle ya da temiz bir mutfak bezine sararak iyice sıkın, suyu gitsin.
• Karnabaharlara yumurta, kaşar, sarımsak & soğan tozu ve zeytinyağını katıp hamur haline getirin.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak ve ince şekilde elinizle bastırarak yayın.
• 180° ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
• O sırada salça, su, kekik ve sarımsağı güzelce karıştırın.
• Fırından çıkmış karnabahara sosu güzelce sürüp, devamını dileğiniz malzemelerle süsleyin.
• Süslediğiniz pizzayı tekrar fırına verip bir 10 dakika daha pişirin. Sağlıklı, besleyici ve doyurucu pizzanız hazır! :)