YAŞAM - YEME - İÇME

Karpuzlu limonata tarifi

Yazın ev sevilen içeceği limonatayı karpuzlu denediniz mi? Ceren Demirel sağlıklı, pratik ve lezzetli tariflerine devam ediyor.

profil
Ceren Demirel
9.06.2019
Karpuzlu limonata tarifi

Malzemeler:


•    1 adet organik limon
•    1 çay bardağı toz şeker
•    2 küçük dilim karpuz (kabuklu bir dilimden kesilecek 2 dilim)

 

Yapılışı :


•    Limonu iyice yıkadıktan sonra orta büyüklükte parçalara bölün ve mutfak robotuna koyun.
•    Üzerine şekeri dökün ve çekirdeklerini ayıklayıp kestiğiniz karpuzları da koyun.
•    Rondonun kapağını kapatıp güçlü bir şekilde elinizle çalkalayın ve 1 gece öyle  bekletin. Meyveler şekeri iyice çekmeli...
•    Sabaha rondoyu çalıştırıp hepsini püre haline getirin ve hemen süzün.
•    Süzdüğünüz karışımın üzerine 4-5 bardak soğuk su ilave edip karıştırın.
•    Karpuzlu limonatanız hazır.

NOT: Kabuğuyla kullandığımız meyve tariflerinde kabuktaki tarım ilacı kalıntısını tüketmiş olmamak için her zaman organik olanı tercih etmenizi öneriyorum.
Afiyet olsun.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler