Malzemeler:
• 1 adet organik limon
• 1 çay bardağı toz şeker
• 2 küçük dilim karpuz (kabuklu bir dilimden kesilecek 2 dilim)
Yapılışı :
• Limonu iyice yıkadıktan sonra orta büyüklükte parçalara bölün ve mutfak robotuna koyun.
• Üzerine şekeri dökün ve çekirdeklerini ayıklayıp kestiğiniz karpuzları da koyun.
• Rondonun kapağını kapatıp güçlü bir şekilde elinizle çalkalayın ve 1 gece öyle bekletin. Meyveler şekeri iyice çekmeli...
• Sabaha rondoyu çalıştırıp hepsini püre haline getirin ve hemen süzün.
• Süzdüğünüz karışımın üzerine 4-5 bardak soğuk su ilave edip karıştırın.
• Karpuzlu limonatanız hazır.
NOT: Kabuğuyla kullandığımız meyve tariflerinde kabuktaki tarım ilacı kalıntısını tüketmiş olmamak için her zaman organik olanı tercih etmenizi öneriyorum.
Afiyet olsun.