YAŞAM - YEME - İÇME

Kıymalı tepsi böreği

Börek, ister peynirli, ister kıymalı, ister ıspanaklı, isterse de patatesli olsun biz Türkler’in çok severek tükettiği yiyeceklerden biridir. Siz de çayın yanına ya da yemeğe kıymalı bir tepsi böreği yapmak isterseniz, bu tarifi mutlaka deneyin

profil
Ceren Demirel
17.04.2022
Kıymalı tepsi böreği

• 5 adet yufka

• 500 gr kıyma 

• 1 orta boy kuru soğan

• ½ çay bardağı zeytinyağı 

• Tuz ve karabiber 

 

Sosu için

• 4 adet yumurta

• 1 bardak süt

• ¼ bardak zeytinyağı

• Kuru soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağı ilave edip kıymayla kavurun. 

• Sos malzemelerini bir kaseye döküp güzelce karıştırın.

• Tepsinin tabanını yağlayıp en altına birinci yufkayı serin, fazlası kenarlardan taşsın.

• Hazırladığınız sostan aralara döke döke iki yufkayı daha, bu sefer kenarlardan taşmayacak şekilde tepsiye yerleştirin.

• Toplamda üç yufka koyduktan sonra kıymalı içi dökün.

• Aralara hep börek sosundan serpmeyi unutmayın.

• Kıyma içinin üstüne de iki yufka daha koyup tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı üstüne kapatın. Kalan harcı da üstüne dökün.

• Dilerseniz üzerini susam ya da çörekotuyla süsleyin.

• 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: Böreği pişirmeden önce dilimlerini kesin ve son börek sosunu da üstüne dökün. Böylece sos, böreğin içine daha güzel yayılır.

Önceki ve Sonraki
Haberler