• 5 adet yufka
• 500 gr kıyma
• 1 orta boy kuru soğan
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• Tuz ve karabiber
Sosu için
• 4 adet yumurta
• 1 bardak süt
• ¼ bardak zeytinyağı
• Kuru soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağı ilave edip kıymayla kavurun.
• Sos malzemelerini bir kaseye döküp güzelce karıştırın.
• Tepsinin tabanını yağlayıp en altına birinci yufkayı serin, fazlası kenarlardan taşsın.
• Hazırladığınız sostan aralara döke döke iki yufkayı daha, bu sefer kenarlardan taşmayacak şekilde tepsiye yerleştirin.
• Toplamda üç yufka koyduktan sonra kıymalı içi dökün.
• Aralara hep börek sosundan serpmeyi unutmayın.
• Kıyma içinin üstüne de iki yufka daha koyup tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı üstüne kapatın. Kalan harcı da üstüne dökün.
• Dilerseniz üzerini susam ya da çörekotuyla süsleyin.
• 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Böreği pişirmeden önce dilimlerini kesin ve son börek sosunu da üstüne dökün. Böylece sos, böreğin içine daha güzel yayılır.