YAŞAM - YEME - İÇME

Krem karamel kek tarifi

Kuru kek sevmeyenler bu tarife bayılacak! Eminiz bu tarifi tekrar tekrar yapacaksınız. Okan Filizçay, krem karamel kek tarifi için malzemeleri birbirine karıştırmadan kolayca yapabileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
1.12.2024
Krem karamel kek tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

Karamel için:

  • 1 çay bardağı toz şeker

 

Krem/Muhallebi için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

 

Kakaolu kek için:

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 

Küçük bir tavada şekeri orta ateşte ısıtmaya başlıyoruz. Kaşık değdirmeden erimesini bekliyoruz. Şekerin büyük kısmı eriyince tavayı sağa sola yatırarak hareket ettirebiliriz.

Eriyen şekeri sıcak ve akışkan haldeyken kalıbın en altına döküyoruz.

Krem muhallebi için tüm malzemeleri birleştiriyoruz. Güzelce çırpıyoruz. Kalıpta karamelin üzerine döküyoruz. (Üzerindeki köpükler kalabilir)

Kek için önce şeker ve yumurtayı köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Sonra süt ve yağı ilave edip 1-2 dakika çırpıyoruz. En son da kuru malzemeleri eleyerek ekliyoruz. Son aşamada çok yüksek hızda çırpmıyoruz. Harcı kalıbın en üstüne döküyoruz.

Fırın tepsisine 1-2 parmak su koyup kek kalıbını içine yerleştiriyoruz. 180 derecede alt üst ısınmış fırına 50 dakikalığına gönderiyoruz. (Fırında en alt katında/rafında pişirelim)

Pişen kek ilk sıcağını atınca 4-5 saatliğine buzdolabında dinlendiriyoruz. Kalıptan çıkarırken kaynamış suyu yine tepsiye döküyoruz. (Krem karamel kısmın çıkmasına yardımcı olacak)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler