Malzemeler
Hazırlanışı
1.Tavukları tavada renkleri dönene kadar pişirin ve kenara alın. Aynı tava içerisinde soğanları karamelize olana kadar kavurun. Sarımsakları ilave edip kavurma işlemine devam edin.
2. 2 adet yumurta sarısı ile kremanın yarısını karıştırın. Kalan kremayı tencerenin içerisine ilave edip birkaç dakika bu şekilde kısık ateşte pişirin. Krem peyniri ve yumurta karışımını da tencereye ilave edin.
3.Taze kekik ve toz biberi de ilave edip 3-4 dakika bu şekilde pişirin. Son olarak tereyağını ekleyip güzel ve kremamsı bir kıvam alınca kenara alın.
4.Tavukları fırın kabınızın içerisine yerleştirip üzerine 2-3 dilim limon ve defne yaprağını ilave edin. Hazırladığınız tavukların üzerine kremalı karışımı ilave edin.
5. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin.
Afiyet Olsun !