YAŞAM - YEME - İÇME

Kremalı şehriyeli, kuşkonmazlı somon tarifi

Somon sevenler bu tarifi mutlaka denemeli! Balığımızı hem sağlıklı şekilde pişiriyoruz hem de yanına lezzetli bir eşlikçi hazırlıyoruz. Okan Filizçay, kumkatlı kuşkonmazı şiddetle öneriyor

profil
BT Ekip
2.03.2025
Kremalı şehriyeli, kuşkonmazlı somon tarifi
  • 4 adet somon fileto 
  • Baharatlar: Toz biber, karabiber, tuz, zerdeçal, kimyon

 

Kremalı arpa şehriye için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük soğan
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı bezelye
  • 200 ml krema
  • 400 ml sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan (kaşar ya da eski kaşar da olur)

 

Kuşkonmaz için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 diş sarımsağın püresi
  • 4-5 adet kumkat
  • 1 tutam maydanoz
  • 300 gr kuşkonmaz

Balıkları baharatlayıp 180°’de ısınmış fırına ortalama 30 dakikalığına gönderiyoruz. (Pişme oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Pilav tenceresinde yağı ısıtıp önce soğanları yumuşatıyoruz, sonrasında da bezelye ve şehriyeyi biraz kavuruyoruz. Krema ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Baharatı atıp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde şehriyeyi yumuşatıyoruz. Ocağı kapatıp maydanoz ve peyniri atıp karıştırıyoruz.

Diğer tarafta da tavada yağı ısıtıp sarımsak, maydanoz ve kumkatları birkaç tur çeviriyoruz. Tuzlu suda 4-5 dakika beklettiğimiz kuşkonmazları yakmadan pişiriyoruz. (Kuşkonmazların saplarını koparalım)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler