Kremalı arpa şehriye için:
Kuşkonmaz için:
Balıkları baharatlayıp 180°’de ısınmış fırına ortalama 30 dakikalığına gönderiyoruz. (Pişme oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Pilav tenceresinde yağı ısıtıp önce soğanları yumuşatıyoruz, sonrasında da bezelye ve şehriyeyi biraz kavuruyoruz. Krema ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Baharatı atıp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde şehriyeyi yumuşatıyoruz. Ocağı kapatıp maydanoz ve peyniri atıp karıştırıyoruz.
Diğer tarafta da tavada yağı ısıtıp sarımsak, maydanoz ve kumkatları birkaç tur çeviriyoruz. Tuzlu suda 4-5 dakika beklettiğimiz kuşkonmazları yakmadan pişiriyoruz. (Kuşkonmazların saplarını koparalım)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.