YAŞAM - YEME - İÇME

Limonlu kek tarifi

Çayın en iyi eşlikçilerinden biri olan keki bu kez limonla yapmaya ne dersiniz? Vacilando şefi Özge Kırış’ın, yapımı son derece kolay ama bir o kadar da lezzetli limonlu kek tarifini mutlaka denemelisiniz

Limonlu kek tarifi
  • 1 su bardağı un
  • 1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 6 çorba kaşığı limon suyu
  • Limon kabuğu rendesi
  • Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Erimiş tereyağını yumurtalı karışımın içine yavaşça döküp karıştırın.
  • Un karışımını ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Limon suyu ve kabuğunu ekleyip 15 saniye daha karıştırın.
  • 165 derecede ısınmış fırınınızda 45 dakika 1 saat arası pişirin.
  • Kürdan testi yaparak fırından alın.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde servis edebilirsiniz.
Önceki ve Sonraki
Haberler