Bu sene bir garip, ne kış geldi tam, ne de sonbahar bitti derken ilkbahar geldi dayandı kapıya. Karanlık ve puslu günlerde en sevdiğim tatlılardan biri ekşiyle tatlı arasında müthiş bir denge kuran limonlu tart.
Yapması şaşırtıcı derecede kolay, yemesi de bir o kadar keyifli bir tarif. Biraz daha cesursanız kremasına nane veya lavanta atmanızı öneririm, benim dükkanda ikisi de favorilerden! Tarife mevsime göre biraz çilek püresi de eklemenizi tavsiye ediyorum, hem rengi, hem de tadı enfes olacak!
Limonlu tart için malzemeler
Kreması için:
-2 limonu suyu
-1 limonun rendesi
-2 çorba kaşığı tereyağı
-3 yumurta
-1 çay bardağı şeker
Tart için:
-1 bardak un
-4 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı soğuk su
-1 tatlı kaşığı şeker
*Tart hamuru için tüm malzemeleri rondoda ıslak kum görüntüsü alana kadar çekin, sonra elinizle bir disk haline getirip 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
*Limon kreması için tereyağı dışında tüm malzemeleri karıştırıp düşük ateşte koyulaşana kadar 4-5 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. En son içine tereyağını atıp parlayana kadar hızlıca karıştırın.
*Dolaptan çıkan tart hamurunu serçe parmağı kalınlığında açın, tart kalıbına yerleştirin.
*Kalıbın kenarlarından sarkan fazla hamuru bıçakla kesin, hamurun üzerine yağlı kağıt serip aldığı kadar kuru bakliyat ile doldurup 180 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapın.
*Pişen tart hamurunun iççinden bakliyatları ve kağıdı alın, içine limon kremasını doldurun ve 10 dakika daha pişirin.
-Soğumasını bekleyip, afiyetle tadını çıkarın!