Etiler’de kapılarını açan ve ‘flame cuisine’ kültürünün Türkiye’deki ilk örneği olan Bennu, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Dave De Belder’in danışmanlığında hazırlanan özel tadım mönüsüyle misafirlerini ağırlıyor.
Dünyanın önde gelen isimleri için hazırladığı lezzetleri, benzersiz reçeteleri, her biri adeta sanat eseri gibi görselliğe sahip olan sunumları ile ünlü olan Michelin yıldızlı şef Dave De Belder; Bennu için beş etaplı bir tadım mönüsü hazırladı. Amuse-Bouche etabında Fluffy Patates ile başlayan mönü, bu spesiyalde beklenmedik tatların buluşmasını yaşatıyor. Başlangıçlarda yer alan Steak in the Bone, Gillardeau İstiridye, Saint Jacques Deniz Tarağı; Dave De Belder’in özel reçeteleri olarak dikkat çekerken, sunumları ve damakta her biri farklı bir tat bırakan katmanlarıyla benzersiz deneyimler yaşatıyor. Kral yengeçli, havyarlı, ev yapımı linguine Bennu Pasta da bu mönünün en sevilen tatları arasında… Soya ve mirin glaze patlıcan, fondan patates eşliğinde servis edilen, miso ve hardallı Bernaise sosuyla hayranlık uyandıran Izgara Dana Bonfile ise mönünün ana yemeğinde kendini gösteriyor ve her katmanında hissettirdiği farklı dokuları, farklı aromaları ile dikkat çekiyor. Tatlı olarak Reverse Irish, tüm ezberleri bozarak kusursuz bir tamamlayıcı rolünü üstleniyor.
Arzuya göre kırmızı ya da beyaz şarap eşleşmesiyle servis edilen bu özel tadım mönüsünü 29 Ocak’a kadar Bennu’da bulunan Dave de Belder’in eşliğinde deneyimlemek için mutlaka önden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.