Muzların lezzetlendiği mevsimde bolca muzlu tatlı pişer bizim evde.. Çünkü muz buzdolabının bir köşesinde en sık unutulan meyvelerden birisidir. Aynı zamanda karardıkça kıymetlenen tek meyve belki de.
Durdukça şekerlenir, lezzeti oturur, olgunlaşır. Ve ortaya işte böyle mükemmel lezzetler çıkar. Yoğurtlu, az şekerli, nemli mi nemli ve en önemlisi bol çikolatalı bir kek bu! İnanılmaz hafif ve düşük kalorili olması da cabası...
-2 adet yumurta
-70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
-120 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı
-2 adet olgunlaşmış (kararmış) muz (blenderda püre haline getirilmiş)
-120 gr (1/2 su bardağı) yoğurt
-140 gr (1 su bardağı) un
-14 gr (2 yemek kaşığı) kakao
-4 gr (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
-4 gr (1/2 tatlı kaşığı) karbonat
-Bir çimdik tuz
-100 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
-200 gr bitter çikolata
-4 yemek kaşığı krema
1. Öncelikle fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.
2. 20 veya 23 cm'lik yuvarlak kek kalıbınızın içini yağlayın ve tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın.
3. Bir çırpma kabına yumurta ve toz şekeri koyup çırpın. Yavaş yavaş sıvıyağı ekleyin ve biraz daha çırpın.
4.Ayrı bir kapta un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu birlikte harmanlayın ve yumurtalı karışımın içine bir yandan yavaşça çırparak ekleyin.
5. En son muz püresi ve yoğurdu ayrı bir kasede karıştırdıktan sonra ilave edin ve sadece karışana kadar çırpın.
6.Çikolata kırıklarını da ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra kek kalıbınıza karışımı dökün ve fırında yaklaşık 40 dakika, ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin. Fırından çıkıp oda sıcaklığına geldikten sonra kalıptan çıkartabilirsiniz.
7. Sos için ise ısıya dayanıklı bir kaseye çikolata parçaları ve kremayı koyun, mikrodalgada birkaç saniyede bir çıkartıp kaşıkla karıştırmak suretiyle eritin. Kekinizin üzerini çikolata sosunuz ve rende çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz.