- İlk adımda 1 su bardağı (200 ml) süte 20 adet çiğ nohudu yıkamadan atıyoruz. Kapağını kapatıp güzelce bir beze sarıp bir gün bekletiyoruz. (Ben fırını önce 5-10 dakika ısıttım ve içinde beklettim) Bu işlemi normal yoğurt mayalamak gibi düşünebilirsiniz.
- İkinci adımda mayanın pelte hale gelmiş olması lazım. İçinden nohutları alıp mayalama ısısındaki yarım litre sütle mayalıyoruz.
- Aynı bildiğimiz yoğurt mayalamada olduğu gibi; kasedeki mayaya ısınmış sütten yarım çay bardağı karıştırarak ilave ediyoruz. Bu karışımı yine karıştırarak daha fazla olan süte aktarıyoruz.
- Yoğurdu mayaladığımız kasenin ağzını kağıt havlu, peçete ya da tülbentle kapatıyoruz. (Ben kağıt havluyla kapatıp sabitlemek için kenarlarına paket lastiği geçiriyorum)
- Bu şekilde hiçbir şeye sarmadan tekrar fırına koyuyoruz. (Ben yine önden ısıttım ve kapattım fırını) Dört saat bekletiyoruz. Dört saatin sonunda buzdolabında bir gece bekletiyoruz. (Bu arada bu benim mayalama şeklim, kendi yönteminizle de devam edebilirsiniz)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.