YAŞAM - YEME - İÇME

Parmesanlı fırın börülce

Parmesanlı fırın börülce, börülcenin cips kıvamını aldığı pratik ve lezzetli bir tarif... Ceren Demirel paylaştı.

profil
Ceren Demirel
8.08.2020
Parmesanlı fırın börülce

Malzemeler:
•    ½ kg taze börülce
•    100 gr toz parmesan
•    1 yemek kaşığı galeta unu
•    ½ çay bardağı zeytinyağı
•    Tuz, karabiber, sarımsak ve soğan tozu.


Yapılışı:
•    Börülceleri yıkayıp iyice kurutun.
•    Her iki başını 1’er cm koparıp ayıklayın.
•   Börülceleri kalan tüm malzemeyle karıştırıp fırın tepsisine yayın. Tepsiye yayarken üst üste gelmemelerine dikkat edin.
•    180°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

 

Bonus: Diyet pesto sos tarifi

Önceki ve Sonraki
Haberler