Profiterol için:
Profiterol kreması için:
Çikolata sos için:
(Hazır sos da kullanabilirsiniz)
Kek için:
(Kek üzerine hazır kremşanti kullandım)
İşe ilk önce profiterol için bir tencereye su ve tereyağını alıp ısıtmakla başlıyoruz. Tereyağı eriyince unu ekleyip hızlıca ve güzelce hamuru yakmadan orta ateşte hafiften pişiriyoruz.
Hamur sıcaklığını atınca sırayla teker teker yumurtaları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Hamuru fırın tepsisine dağıtıp 180 derecede önceden ısınmış fırına, güzelce kabarana kadar pişmeye bırakıyoruz. (Hamurları tepsiye kaşıkla da dağıtabilirsiniz)
Krema için ise yukarıda verilen tüm krema malzemelerini bir tencerede iyice çırpıp ocağa alıyoruz. Yoğun kıvama gelip göz göz olana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Pişen profiterol hamurlarının içini kremayla dolduruyoruz.
Çikolata sos için kremayı sos tavasında ısıtıp içerisine çikolataları atıp eritmemiz yeterli olacaktır. Karıştırmayı unutmayalım, krema çok çabuk ısınıyor.
Kek için yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpıyoruz. Karışıma önce sıvı malzemeleri sonra da kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Önceden alt üst 180 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz.
Keklerin üzerindeki kabarıklığı kekler sıcakken bir bardak altı yardımıyla çok fazla ezmeden dairesel hareketlerle bastırarak alabiliriz. Son olarak da cupcakelerin süslemesini, çikolata sosun üstüne çikolata rendeleyerek yapabiliriz.