YAŞAM - YEME - İÇME

Pratik keşkek nasıl yapılır?

Keşkek yemeği düğünlerde hazırlanan, tahta kaşıkla uzun uzun ve dövüle dövüle pişirilen bir yemektir esasen ama günümüzde her şeye yetişmek zor. Bu sebeple bu yemeğin en pratik halini paylaşacağım sizinle...

profil
Ceren Demirel
13.02.2021
Pratik keşkek nasıl yapılır?

•    2 su bardağı aşurelik buğday
•    2 parça kemiksiz gerdan

Sosu için:
•    Tereyağı & kırmızı toz biber

 


•    Buğdayı geceden ılık suya koyun şişsin.
•    Ertesi gün suyunu dökün ve buğdayları etle beraber düdüklü tencereye alın. Buğdaylar pişerken çok su çekeceği için en az 3 parmak geçecek kadar su koyun.
•    Tuzunu da ilave ettikten sonra düdüklüde 50 dk pişirin. ( Düdüğü öttükten sonra)
•    İçindeki etler zaten tel tel dağılmış olacak, dağılmayanları da çatalla hafif ayırın.
•    Tabaklara servis ettikten sonra kızdırılmış tereyağı ile son dokunuşu yapın.

NOT: Bazı yörelerde gerdan yerine tavuk eti de kullanılmaktadır. Dilerseniz siz de deneyebilirsiniz.

Bonus: Adana kebap nasıl yapılır?

 


Önceki ve Sonraki
Haberler